Yoga, minfulness och meditation

Hatha yoga vårterminen 2020

- Fullsatt! 

Nu är det dags att anmäla dig om du vill gå på vårens yogakurs i Tungelsta/Västerhaninge. 

Kursen är nu full bokad. Om du vill prova något enstaka tillfälle så hör av dig via mejl så försöker vi ordna ett prova-på pass.

Välkomna!

Var: Lidakyrkan, Mulstavägen 11, Västerhaninge

När: onsdagar kl 18.30 - 19.45

Pris: 1250 kr för 14 tillfällen med start 22/1 - 29/4 (ingen yoga 11/3)

Begränsat antal platser (10 st), anmälan är bindande och görs via mejl till [javascript protected email address] 

Ta med egen yogamatta. 

Om du har några frågor så tveka inte att höra av dig.

 

Om Hatha yoga

Ordet yoga betyder union eller att sammanfoga och traditionellt brukar man tala om ett antal olika typer av yoga. Hatha yoga handlar bland annat om fysiska rörelser och övningar - asanas, och ses som ett sätt att genom fysisk övning stärka och rena kroppen och förbereda den för meditation. Genom yoga får man en möjlighet att koppla av och lugna ner sig i en allt snabbare värld, samtidigt som man får en träningsform som ger en fysiskt stark och smidig kropp. I samband med att vi utför yoga hjälper vi kroppen att lösa upp spänningar och ta bort blockeringar.

Om Yin yoga

Yin yoga är en enkel, men kraftfull form av yoga där vi når kroppens djupa vävnader. Yin yoga är benämningen på ett antal golvnära (sittande eller liggande) positioner som praktiseras med ett inkännande och accepterande förhållningssätt. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som annars inte berörs i mer flödande, fysisk träning och kan därför vara ett lämpligt komplement till de andra kraftfulla yogaformer och annan träning så som löpning, styrketräning, cykling etc..

Yin yoga har starka band till taoismen, där idén om att de motsatta uttrycken av yin och yang behöver varandra för att skapa och upprätthålla harmoni och balans, där det ena inte utesluter det andra.

 

Om mig

Jag är utbildad licenserad yogalärare på Yogayamas Teacher Training 200h (certfierade av Yoga alliance). Jag har även gått Yogayamas grundutbildning i Yin yoga (50h). Hör gärna av dig om du har frågor om de olika yogaformerna!

Extra evenemang

Under året kan extra evenemang med yoga, mindfulness, meditation och pranayama dyka upp. Håll utkik på Facebook där tillfällena annonseras ut (Yoga med Karin).

 

Mindfulness

Ingen information för närvarande. /Karin

Meditation

Ingen information för närvarande. /Karin