Samtalsterapi

 

Just nu har jag inte möjlighet att påbörja några nya samtalskontakter. 

Kontrollerat drickande
Det har länge diskuterats om en person som dricker för mycket kan återgå till ett kontrollerat drickande. Trots att det länge varit känt att det går har det av tradition inte erbjudits så mycket av den typen av behandling för att stödja personer med denna målsättning. Många alkoholberoende personer önskar att skära ner sin konsumtion snarare än att sluta helt och det finns effektiv behandling som kan ge erforderligt stöd för detta. Behandlingen bygger på samtal och metoden förespråkar 6 samtal.
Ångest i dess olika former
De flesta av oss har en tendens att oroa oss för olika saker. Oro är ett naturligt tillstånd som kan fylla en funktion där vi går igenom olika situationer för att tex fatta en så bra beslut som möjligt. Att känna oro inför ett framträdande eller inför en ny uppgift är helt naturligt. Oro blir först ett problem då vi upplever besvär av det. När oron utvecklas så att den hämmar oss och gör att vi fastnar i ett ältande, eller när oron utvecklas till ångest och hindrar oss att göra sånt som vi egentligen vill eller till och med behöver. Ångest kan ta sig många olika uttryck. Man kan ha specifik ångest (tex vara mycket rädd för ormar, spindlar, fåglar, flyga etc.), panikångest, social ångest, generaliserad ångest mm.. Ångest är alltid obehaglig och begränsar våra liv men kan avhjälpas med samtalsterapi och kognitiva behandlingsmetoder. Svåra ångesttillstånd kräver läkarbedömning och eventuell medicinering i kombination med psykopedagogisk behandling.
Missbruk och beroende
Vill du bli fri från ditt beroende och samtidigt välja att avstå helt kräver även det ett ordentligt arbete med förändringar på flera plan. Man kan behöva hjälp att få motivationen att hålla i sig, konkreta verktyg för hur man ska hantera svåra situationer, hjälp hur man hanterar andras reaktioner och hur man får förändringen att bli bestående. Missbruk och beroende tar sig olika uttryck och man kan vara beroende av olika saker. Jag arbetar även med anhörigstöd till dig som är anhörig till någon med missbruk/beroende.
Nedstämdhet och depression
Känner du dig trött, orkeslös, initiativlös eller är känns sånt som tidigare var lustfyllt inte kul längre? Att känna nedstämdhet eller att ha en depression påverkar oss på många plan. Ofta påverkas energinivån och man får svårt att hitta inspiration att komma iväg på träning, ta hand om hemmet, umgås med vänner etc.. Jobbet känns tyngre än vanligt och kreativiteten lyser med sin frånvaro. Behandlingstiden för nedstämdhet varierar beroende på hur länge man känt sig nedstämd eller om man redan har utvecklat en depression. Är du i ett tidigt skede kan du med relativt enkla metoder ändra riktning medan det tar längre tid om du utvecklat en depression. Att gå i samtalsterapi och lägga upp en strategi (tex beteendeaktivering) hjälper många männsikor. Svåra depressioner kräver läkarbedömning och eventuellt medicinering i kombination med samtal.
 
Priset
1:a samtalet
Första samtalet är ett bedömningssamtal där vi din nuvarande situation, utreder vad det är som du inte är nöjd med i ditt liv idag och resonerar om vad du behöver för att må bättre. Det samtalet tar ca 75 minuter och kostar 600kr. Under detta samtal får du känna dig för om du tror att jag är rätt samtalsterapeut för dig och jag får göra en bedömning om jag tor att samtalsterapi är rätt för dig och om jag kommer kunna hjälpa dig.
Följande samtal
För privatpersoner 55 min/gång 850kr
För företag 55 min/gång 800kr exkl moms
För besök på företaget 60 min/gång 1000kr exkl moms (kan variera beroende på vart företaget är beläget).
Samtalen hålls över webben med Skype vilket ökar flexibiliteten i mina arbetstider. Du ansvara och betalar själv för dator och uppkopplingskostnader. Hembesök och besök i samtalsrum i centrala Stockholm kan ordnas men då till en högre kostnad för utlägg.
Jag har även möjlighet att hålla i behandlingsgrupper. Hör av dig för planering och pris.