Ny trädgård - mer trädgårdsarbete!

Det är både underbart och lite lätt förvirrande när vi nu ska dra igång och anlägga en ny trädgård. Tomten är mycket mindre än den förra, knappt 1000m2 och helt plan (nåja, lite gupp i gräsmattan är det ju men det är allt). Två buskar finns från förra ägaren - en rhododendron och en pion. Båda står framför huset på kortsidan. Punkt. Thats it. Nothing more. Nada. Nichts. Desto mer för oss att sätta tänderna i.

För att inte stressa har vi bestämt att göra två projekt i år. Det ena är en rabatt vid altanen där mitt fina prydnadskörsbärsträd ska stå. Det fick jag av mina kollegor när jag slutade mitt jobb härom veckan. Rabatten blir en enkel L-formad rabatt med vanlig kantsten. Färgskalan på växterna blir silver, blått, rosa och vitt. 

I rabatten har jag redan stoppat ner lite växter, bla en rosa isop, alunrot (en mörk variant) stäppsalvia, bolltistel och pion. Det är ju lite tidigt för sommarblommor men tanken är att detta ska vara en självständig rabatt med perenner så jag rockar! Jag tog med mig perenner från förra huset och dessa har vintervilat i svärföräldrarnas potatisland tills nu. När jag ändå var där och grävde så passade jag på att ta med mig lite ormöga. Den sprider ju sig något ohyggligt om den trivs så vi får se om den blir så bra ogräsvakt som jag tänkt eller om jag kommer bli tokig på den.

Här väntar perenner på att få komma ner i jorden. Dessa plantor ska vara vid dammen så under tiden den görs i ordning vilar de i kruka vid husgaveln. Det verkar som om alla klarat sig rätt bra trots flytt. En grässort ser rätt död ut men det är en sen en så jag håller tummarna att den kommer. 

13 maj 2013