Dammbygget tar fart och form

Det är fantastiskt hur snabbt det går att förändra och skapa när viljan och kunskapen finns! Har man dessutom startknappen i ordning och energi så ordnar sig det mesta. Från att Micke och jag satt i soffan för en vecka sedan och skissade på utformningen, till nu ikväll kan man se hur vårt nya "uterum" kommer att bli.

Det första vi gjorde var att spraya upp på gräsmattan hur vi ville ha det med vanlig märkfärg. Sen satte Micke sig i grävaren och grävde. Vi åkte till bygghandeln och köpte plintar och virke till stommen. Hålen till plintarna fick Micke gräva för hand. Ja... man kan väl säga att han stått för i princip allt hantverk. Jag agerar mest som idéspruta och assistent.

 

Sen vart det nya svängar till bygghandlarna och till det underbara Garden Aquatica för inhandling av dammduk så vi kan fylla på dammen. Helst skulle jag vilja köpa upp hela stället. De har så mycket fina, vackra, coola och kuliga saker där! Chili är nyfiken som vanligt!

Det senaste som hänt är att vindskyddet är på plats. Det är i obehandlat trä så vi får ta oss en funderar på om vi ska olja, måla eller något annat kul för att få till det. Nu är dock grovjobbet gjort och finliret (och det mitt emellan) kvarstår. Allt detta har hänt på en vecka - som sagt, det är fantasktiskt vad man kan göra!

 

14 maj 2013